Sovstunden kunde slutat illa

Tänk att mamma instinkten funkar så bra!? Jag kände på mig att något var fel...


Vid 11 tiden blev lillan trött, det var dags för hennes förmiddagslur. Jag bar upp henne till vår säng i vanlig ordning, jag drog ner mörkläggningsgardinen, la hennes snuttefilt över henne och gosade ner mig bredvid henne i sängen. Efter lite protester somnade hon snart vid min sida, ansikte mot ansikte med mig, så mysigt! Jag la sedan kuddar runt henne så att hon låg säkert, och startade babymonitorn, innan jag gick ner till nedrevåningen.

När nästan två timmar passerat kände jag på mig att jag var tvungen att kolla till lillan, se så att hon hade det bra. Jag smög försiktigt upp för trappan, öppnade sovrumsdörren och tittade runt hörnet mot vår säng. Och vad såg jag? Inte en sovande bebis, det är ett som är säkert. Nej, lillan hade vaknat, och sedan knäpptyst bestämt sig för att försöka utforska mammas nattduksbord. Hon hade krupit upp till huvudänden av sängen, klämt sig förbi muren av kuddar och precis kravlat sig fram till kanten när jag kom.

När hon såg mig lyste hennes vackra lilla ansikte upp i ett busigt leende, innan hon sträckte sig efter sakerna på nattduksbordet. Mitt hjärta stannade nästan när jag tänkte på vad som kunde ha hänt, om hon hade trillat ner på golvet. Som tur är står hennes bedsidecrib på min sida av sängen, så där skyddar den mot ett fall, men ändå. Tänk om. Jag hörde verkligen inget, jag trodde att hon fortfarande sov. Vilken otrolig tur att jag fick för mig att titta till henne ändå. Den där mamma instinkten är helt otrolig.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Vilken tur du kom in❤️
nouw.com/mrshenriksson
mammashus
mammashus,
Ja verkligen! ❤️
nouw.com/mammashus
Millasmat
Millasmat,
Här har vi tagit bort benen på sängen. Så att om han ramlar ur blir det ett fall på knappt 2 dm. Jättebra, då han är snabb och tyst.
nouw.com/millasmat
mammashus
mammashus,
Smart! 😊Vi kan inte ta bort bara benen utan i så fall måste vi ta bort hela sängramen/gavlarna. Får klura ut någon bra lösning.
nouw.com/mammashus
Millasmat
Millasmat,
Vi hade en continentalsäng som vi tog bort nedre delen på. Så vi bara fick övre madrassen och så skippade vi sänggavel. Vår kille har rört på sig otroligt mycket redan från 5-6 månaders ålder så vi vågade inget annat. Nu vid 8 månader tar han sig över kuddar och andra hinder lätt.
nouw.com/millasmat
mammashus
mammashus,
Lillan blir mer rörlig för varje dag som går, så vi får ta och montera ner sängen vi med tror jag.
nouw.com/mammashus
Rebeckah
Rebeckah,
Ja mammainstinkten är helt otrolig❤️️
nouw.com/rebeckah
mammashus
mammashus,
Ja verkligen! ❤️
nouw.com/mammashus