Nästan så jag blir nostalgisk...


Det är nästan så att jag blir tårögd när jag läser tillbaka i konversationen mellan mig och min mamma natten/morgonen Leona föddes i slutet av augusti. Så många minnen och känslor som snurrar i mitt huvud från den där magiska natten. Även om jag hade haft en känsla i kroppen den där dagen att det var dags snart hade jag ingen aning hur nära det faktiskt var.

Den 22 augusti 2017

Kl. 21:19 skriver jag till mamma att allt är lugnt än trots att slemproppen gått den morgonen, inga värkar förutom att jag hade den där känslan av att det var dags snart.

Kl. 23:00 kommer den första svaga värken, men jag kände att det var på gång. Fortfarande var värkarna relativt svaga och oregelbundna. Jag trodde då att förlossningen skulle bli lika långdragen som med storasyster. Med Alicia tog det 56 timmar från den där första värken, så jag hade inga höga förhoppningar om att det skulle gå mycket snabbare nu.

Den 23 augusti 2017

Kl. 03:01 skriver jag till mamma och meddelar att det är på gång nu, men att värkarna fortfarande inte är så farliga. Nu visste jag att det var på riktigt, men jag trodde det var lång tid kvar. Kanske skulle vårt lilla lejon få dela födelsedag med sin morfar trots allt.

Kl. 03:51 runt kvart i fyra på morgonen vaknar jag av att vattnet går. Efter jag väckt min man så skriver jag snabbt till min mamma och uppdaterar henne. Sedan ringer jag in till förlossningen för att rådgöra med dem. De ber mig komma in som tur är, annars hade nog Leona fötts hemma, för nu går allt så snabbt. Värkarna blev direkt kraftiga och regelbundna.

Kl. 05:15 skriver jag till mamma och berättar att vi är påväg in till förlossningen i Eksjö. Alicia har vi lämnat hos sin farmor och farfar för en stund sedan och nu får jag andas igenom värkarna. Runt en halvtimme senare skrivs vi in på förlossningen. Sedan rullar allt på så snabbt. Allt går så bra den här gången, jag har bara positiva minnen från lillasysters förlossning.

Kl. 08:26 ser äntligen vårt lilla Lejon dagens ljus. Lilla Leona gör entré i våra liv med dunder och brak och tar våra hjärtan med storm. En obeskrivligt stor kärlek fyllde hela mitt väsen. Älskade unge tänk att det var just du som gömde sig i min mage.


Vill du läsa alla detaljer om lillasysters förlossning hittar du förlossningsberättelsen här!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

camillahedberg
camillahedberg,
det är så himla kul hur det kan gå från att man funderar på om förlossningen ens är igång på riktigt till att man har sitt barn hos sig 😊❤️
nouw.com/camillahedberg
mammashus
mammashus,
Ja verkligen, otroligt hur det fungerar egentligen. 😊❤️
nouw.com/mammashus
tantjessa
tantjessa,
Fantastiskt hur snabbt det kan gå 😃
nouw.com/tantjessa
mammashus
mammashus,
Ja verkligen. Endast 4,5 h i aktiv förlossning den här gången, det var precis lagom. 😄 Första gången var förlossningen allt för långdragen så det var skönt att det gick snabbt nu. 😊
nouw.com/mammashus
tantjessa
tantjessa,
Undrar om jag någon gång kommer våga föda barn 🙈
nouw.com/tantjessa
mammashus
mammashus,
Det tror jag allt! Det kan verkligen vara något fantastiskt! Min första förlossningen var tuff men den här var som en dröm. 😍
nouw.com/mammashus
tantjessa
tantjessa,
Återstår att se då ☺️💖
nouw.com/tantjessa