Timmarna innan bröllopet

160924. Dagen när vi tre blev ett.

Det är verkligen mycket att förbereda inför ett bröllop, och även på bröllopsdagen och då hade vi ändå ett ganska litet och personligt bröllop. Hela dagen innan bröllopet förberedde vi i lokalen, bar dit all mat och dryck, ställde iordning borden, dukade och dekorerade. Det kändes magiskt när allt var iordning och bröllopsdagen stod runt hörnet. Det var med fjärilar i magen jag somnade den natten, så förväntansfull inför morgondagen.

Tidigt, tidigt innan de andra slagit upp ögonen kröp jag upp ur sängen och tog mig en dusch innan de andra vaknade. Noga sminkade jag mig, inför en av de viktigaste dagarna i mitt liv, jag kunde knappt tro att det var sant. Idag skulle vi bli en familj på riktigt, med samma efternamn. Sedan väckte jag min lilla familj och vi åt frukost tillsammans, den ända lugna stunden på hela förmiddagen.

Sedan var det dags att flytta de sista sakerna till lokalen. Saker vi glömt bort under gårdagen och dessutom några avslöjande detaljer som våra familjer som hjälpte till med dukningen inte fick se innan det var dags, då vårt bröllop skulle bli en överraskning. Alla (hmm) trodde att de var bjudna på lillans 1 årskalas men det skulle visa sig bli lite mer än så. Tex. Bröllopsprogrammet och gästboken fick vi ta med oss dit på själva bröllopsdagen.

Sedan var det dags att åka till frisören. Min vän Anna @namnoribebisen kom och plockade upp mig och så åkte vi dit tillsammans. Jag är så tacksam för all hjälp jag fick, och mellanmålet, det hade jag inte haft en tanke på. Jag skulle gått hungrig halva dagen om det inte var för dig! Först när jag väl satt där i frisörstolen hann nerverna ifatt mig, jag hade inte haft tid att känna efter innan dess. Men medan frisören gjorde iordning mitt hår blev jag allt mer nervös.

Men nerverna handlade inte om kalla fötter, nej, jag var helt säker på att jag valt rätt man, jag älskar honom av hela mitt hjärta. Men jag var lite orolig för hur det skulle gå med de uppgifter jag lämnat honom med såhär några timmar innan bröllopet. Hämta brudbuketten och de andra blommorna, hämta tårtan, och dekorera valvet vi skulle gifta oss under. Dessutom skulle han ta hand om lillan och byta om på dem båda, vara klara i tid för fotograferingen.

Det var något alldeles extra att se min bruduppsättning ta form där i spegeln. Att sedan försiktigt kliva i brudklänningen och se den sitta som en smäck runt min kropp. Att sist ta på mig dagens enda smycke, förutom förlovningsringen, ett par öronhängen jag fått av min man. Att se helheten ta form där i spegeln, att se sig själv stå där som brud, det var underbart, precis allt som jag drömt om. Nu var det bara det viktigaste smycket som saknades, vigselringen...


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
En ska lära av sina egna erfarenheter 😉
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Haha ja. 😊
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Så mysigt 😍
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Mannesmamma
Mannesmamma,
Vilken underbar klänning 😍
nouw.com/mannesmamma
mammashus
mammashus,
Vera
,
En fantastisk dag!!❤️❤️
mammashus
mammashus,
Helt klart! ❤️❤️
nouw.com/mammashus