Tre månaders kontroll och vaccination


I eftermiddags var det dags för tremånaders vaccination för Leona på Bvc. Det var inte det lättaste att hitta parkering på stan när det var ”black friday” så det var tur jag var ute i god tid. Det första vi gjorde på Bvc var att väga och mäta Leona. Sist vi var där för tre veckor sedan vägde hon 6 kg och var 59,6 cm lång. Nu väger Leona 6680 gram och är hela 62 cm lång. Snälla stoppa tiden!

Alicia vägde vid tre månader 6460 gram och var 60,6 cm lång. Något mindre alltså men inte så stor skillnad. Med tanke på att Alicia var mindre än Leona när hon föddes så hade hon verkligen tagit igen det vid tre månaders ålder. Leona vägde 3405 gram och var 51 cm lång vid födseln mot Alicias 2870 gram och 49 cm. Ofattbart så små de var bara för en liten stund sedan!

När det var dags för sprutorna satt Leona i mitt knä, och jag höll hennes små händer i mina. Lyckligt ovetande jollrade Leona med barnmorskan tills hon stack det första sticket i låret. Förvåning följt av ett illvrål och gråt, så ont det gjorde i mitt mamma hjärta av att se hennes smärta. Och sedan var det dags igen, den andra sprutan...

Barnen sover för natten, och vi har precis ätit lite god mat. Nu står en myskväll på schemat, lite onyttigheter och film. Men jag fasar inför natten. Alicia har blivit rejält förkyld och Leona kanske får biverkningar från sprutorna. Alicia blev alltid riktigt dålig efter vaccinationerna så jag förväntar mig det värsta. Så nu laddar jag batterierna för att orka med natten.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Har alltid trott att Liam är stor, men han är rätt liten ändå 😅
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Haha! 🙈 Hur stor var Liam vid tre månader? Mina tjejer är bara små vid födseln, sen växer de så galet fort. Har grädde i tuttarna tror jag. 😂
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
var tvungen o kolla tillbaka hur stor Wiggo var vid tre månader han vägde 5055g till 60cm ❤️
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Tihi, oj, då väger Leona nästan 2 kg mer än vad han gjorde vid tre månader. 🙈 De växer såå fort mina ”små” 😅
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Hehe ja men de där är ju så olika. Sen kom ju Wiggo nästan en månad för tidigt & var rätt liten redan då. 😊
nouw.com/eschutz
etthempålandet
etthempålandet,
Känns igen...min lilla S växer också galet fort!
nouw.com/etthempålandet