Tre veckors kontroll Bvc


Igår eftermiddag hade vi tid för en kontroll på Bvc. Nu närmar sig Saga 3 veckor, det är ofattbart hur snabbt tiden går! Så fort min man kom hem från arbetet fick han ta hand om storasystrarna medan jag åkte in till stan med vår minsting. Pappa och döttrarna fick en mysig stund tillsammans och för mig blev det inte lika stressigt som det hade varit att ta med tre barn, vilket inte ens hade gått i dessa corona tider.

I vanlig ordning var vi i sista minuten till mötet, den här gången berodde det på vägarbetet på vägen in till stan. Idag tyckte barnmorskan att vår lilla Sagas navel såg jättebra ut, och att vi nu bara behövde rengöra naveln vid behov. Så skönt, för båda storasystrarnas navlar krånglade länge innan de ville läka, och Alicia fick ett navelgranulom tillochmed, så vilken lättnad det var att Sagas navel har läkt så bra.

Förra veckan vägde Saga 4140 gram och var 53,7 centimeter. Nu vägde hon 4550 gram! Idag mättes inte lilltjejen utan det gör vi igen först nästa vecka. Barnmorskan mätte även Sagas lilla huvud som nu är 37,4 centimeter. När hon föddes var det endast 35,6 centimeter så det växer på bra skönt nog.

Jag bad även barnmorskan titta på gropen vid Sagas rumpa. Hon tittade först så att ”gropen” hade en botten och det hade den, så då trodde hon att det inte var någon fara, utan bara så hon såg ut. Vid läkarkontrollen nästa vecka ska läkaren få titta på gropen och se vad han tycker. Det kändes lugnande att höra att barnmorskan inte tyckte att jag behövde oroa mig så det ska jag försöka att inte göra så gott det nu går.

Jag vet att man inte ska jämföra sina barn och det ska jag försöka att inte göra när de växer upp, men jag tyckte det var kul att titta på hur stor/liten hennes systrar var vid tre veckors ålder. Alicia vägde 3955 gram och 54 centimeter vid tre veckors ålder. Leona vägde 4295 gram och var 53,5 centimeter lång. Saga däremot vägde 4550 gram och var drygt 53,7 centimeter lång. Så på ett ungefär var de lika stora vid tre veckor ålder, Alicia vägde något mindre än övriga men vägde också ca 500 gram mindre än sina systrar vid födseln.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Nelicasplace
Nelicasplace,

Vilken sötis 😍❤

nouw.com/nelicasplace
mammashus
mammashus,

Tack så mycket! 🙏🏻❤️

nouw.com/mammashus
Torpetvidvagsande
Torpetvidvagsande,

Men vilken goding! Snubblade in här å läste din profil... Mamma, barn å husrenovering känner jag så väl igen mig i... Just idag fyller min förstfödde son 16 år, å lika svårt som det är att förstå att han står på gränsen till vuxenlivet, är det att förstå allt jag själv har lärt mig å utvecklats undertiden... Så ja du har rätt tiden flyger iväg... Med stora barn kommer möjligheten till egna projekt, så i somras köpte jag ett litet torp i stort behov av renovering... säkert känner du igen dig i att med hus så blir det aldrig riktigt som man tänkt, men förhoppningsvis blir det bra eller bättre... Njut av din fina familj! Å kika gärna in till mig! 💕Maria

nouw.com/torpetvidvagsande