Tucker Tuesday: gratinerad blomkål

Dagens mattips för små och stora magar är gratinerad blomkål med skinka och potatis. Det här är ett recept från min barndom, jag minns så tydligt mamma stå i köket med blomkålsdoften hängande i luften. Då som nu är det en av mina favoriträtter, och dessutom så smidig att laga. Nom!

Ingredienser:
1 blomkålshuvud (ca 700 g)
2 msk vetemjöl
2 msk margarin
2 dl blomkålsspad
2 dl mjölk
200 g rökt mager skinka
2 dl riven ost
Vitpeppar & salt och potatis

Ställ ugnen på 225 grader. Koka det ansade blomkålshuvudet i buketter i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka. Fräs 2 msk vetemjöl i 2 msk margarin och späd i omgångar med totalt 2 dl blomkålsspad. Späd med 2 dl mjölk och ge stuvningen ett uppkok. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg i 200 g strimlad skinka i stuvningen. Lägg blomkålen i botten på en ugnsfast form och häll stuvningen över. Fördela 2 dl riven ost ovanpå. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter. Servera med kokt potatis. Smaklig måltid!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

livetmedsally
livetmedsally,
Åh, jag älskar blomkål så detta ska jag verkligen testa! Tack för tipset! 👌🏼
nouw.com/livetmedsally
mammashus
mammashus,
Vad kul! 😊👏🏻
nouw.com/mammashus
IP: 82.99.3.229