Tucker Tuesday: vaniljhjärtan i långpanna


Dagens tips för små (och stora) magar är vaniljhjärtan bakade i långpanna. Jag älskar vaniljhjärtan men har inte vågat mig på att baka det hemma, det verkar lite för komplicerat. När jag såg det här receptet i Hemmets Veckotidning kunde jag inte låta bli att testa, det lät så smidigt och gott. Och det var det! Fyllningen sjunker ned i kakan så att den extra saftig. Farligt gott är allt jag kan säga!

Ingredienser:

500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:
2 dl vanilj Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Ställ ugnen på 200 grader. Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen. Blanda i 500g smör, 10 dl vetemjöl, 4 dl strösocker, 4 msk vaniljsocker och 1 msk bakpulver. Hälften av mördegen ska tryckas ut i en smord form. Rör sedan ihop det som ska bli fyllningen i en bunke; 2 dl vanilj Kesella, 5 dl créme fraiche, 4 ägg, 3 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker. och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter. Kakan blir riktigt saftig och får en krispig toppen. Mums!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Filippa,
Åh jag ÄLSKAR vanilj hjärtan. Vad glad jag är att jag snubblade in här, det ska jag prova så fort vi flyttat in i nya lägenheten. Hmm men undrar om kesella finns i här i Dubai..
Mysig blogg!!
filippastranne.se
mammashus
mammashus,
Vad roligt att du hittade hit! Hmm, hoppas de har det i Dubai! Tack! 😊
nouw.com/mammashus