Två små streck av kärlek

Vi ska bli fyra!

Den 6e december 2016 dök två underbart fina rosa streck upp på stickan för tredje gången i mitt liv. Det var lika magiskt och omvälvande som den första gången, men följt av en otrolig rädsla. Tänk om vi får missfall igen? Dock kändes det lite mer verkligt direkt, första gången kunde jag inte förstå att det var sant, den här gången kände jag det på mig. Glädjetårar rullade ner för mina kinder när jag lyfte upp Alicia i min famn och överöste henne med pussar, hon bara tittade frågande på mig. Hade mamma blivit tokig?

Även den här gången gick jag och tittade på testen gång på gång, för att se om de fortfarande visade samma sak, att vi faktisk ska bli fyra. Så stort, så ofattbart och helt underbart. Tänk att det faktiskt växer en liten liten människa där inne i min mage igen, vår lilla bebis. Som jag undrar vem du kommer att vara, kommer du vara lik mig, eller din pappa? Eller kanske din syster? Men den här gången är rädslan överhängande, vi vet allt för väl att glädjen kan bytas ut mot sorg allt för fort.

Ända sedan Alicia föddes har vi drömt om ett till barn. Då det tog lång tid för oss att bli gravida oroade vi oss att det även den här gången skulle vara lika svårt. Men ganska snart dök ett plus upp i våra liv men försvann lika snabbt. Himmelen hade fått en till ängel. Återhämtningen tog tid, och fortfarande har vi inte bearbetat alla känslor. Jag kommer alltid bära med dig i mitt hjärta. Det skulle bli en lång resa på totalt 8 månader kantad av sorg innan vi äntligen stod där igen, med ett positivt graviditetstest i våra händer.

Den där morgonen i början på december hade jag en känsla i kroppen av att jag borde ta ett test, trots att jag gissade på att bim (beräknad icke mens) var först om fyra dagar. Min man hade åkt till jobbet tidigt så jag och Alicia var ensamma hemma, men jag var bara tvungen att testa. När lillan vaknade bar jag ner henne till badrummet. Medan jag tog testet stod hon och rev i badrumsskåpet för fullt, lilla busunge. Jag trodde faktiskt inte att testet skulle bli positivt så här tidigt i cykeln, dessutom var jag rädd för vad jag skulle få se, så jag tittade knappt på det där det låg på handfatet medan jag städade upp efter lillan.

Men så såg jag det. Ett tydligt rosa streck, och ett svagt rosa bredvid. Kunde det vara möjligt? Det var inte försen senare när även det digitala testet visade gravid som jag förstod att det verkligen var på riktigt. När min man äntligen kom hem hade jag klätt lillan i en tröja där det stod "big sister to be" och väntade på att han skulle se det. Det tog ett bra tag innan han äntligen såg det, han busade med vår älskling när han utbrast, vad står det på din mage? Med lillan i famnen drag han intill mig i sin stora trygga famn och gav mig en kyss.

Vi ska bli fyra! <3


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

iknutsson
iknutsson,
Stort grattis till alla er!💖 Förstår din rädsla med försök och njut av denna tid!❤
nouw.com/iknutsson
mammashus
mammashus,
Tack! 💜 Ja, ska försöka njuta så mycket som möjligt!
nouw.com/mammashus
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Vad kul 😃 Grattis 😃 <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
mammashus
mammashus,
Tack! 😊💕
nouw.com/mammashus