Uppgradera din Petite Chérie skötväska


Gör nya egna skötväskefästen. Som håller väskan på plats till skillnad från dessa. 👆🏻


Ni med en Petite Cherie skötväska Moroccan black - se hit! Det måste vara fler än jag som har denna skötväska i kombination med en Emmaljunga vagn? Eller kanske fästena är lika dåliga till andra vagnar med? Då är ni nog väl medvetna och kanske lika irriterade som jag var på fästena? Här kan ni läsa om hur jag löste problemet, utan att spendera en enda krona till.

För er som inte vet problemet, så viks ett band med krok på runt handtaget så det fäster med hjälp av kardborre. Men banden är så pass korta att skötväskans fästen i kombination med Emmaljungans lite tjockare handtag har kardborren bara en halv centimeter att fästa på. Resultatet? Titt som tätt, tex. om du har väskan fullpackad, eller kör vagnen i ett gupp, så åker den i marken. Det känns alltid lika kul när det händer när jag går på stan...

Detta har jag stört mig på så länge som jag använt väskan så den senaste tiden har jag börjat klura på en lösning. Tillslut valde jag att göra såhär. Skötväskans hängen sitter fast med en krok och ett axelband och fästs med hjälp av kardborreband. Detta axelband använder aldrig jag, utan i stället använder jag de fastsydda handtagen över axeln. Detta gav mig en idé och material att sy nya fästen av.

Jag beslutade mig för att göra nya lite längre fästen utav axelbandet. Om jag mot förmodan skulle vilja använda ett lite längre axelband så finns öglorna kvar att fästa ett annat axelband i, jag har flera liggande hemma. Jag återanvände krokarna och kardborren på de nya längre banden. Kardborren går nu omlott så att hela ytan fäster med varandra. Nu kan jag äntligen sluta oroa mig för att skötväskan ska åka i marken!Gör så här:

  1. Klipp av axelbandet nära fästet.
  2. Sprätta bort kardborrebanden och kroken, försiktigt så att du kan återanvända dem.
  3. Mät ut på vagnen med hjälp av axelbandet hur långt fästet ska vara. Klipp ut två lika långa band. I mitt fall 23 cm långa, då hela kardborrebanden ska gå omlott.
  4. Bränn de avklippta ändarna lite försiktigt så att de smälter, och inte trådar upp sig.
  5. Vik ner ena änden på vardera band 1 centimeter. Sy ihop. (Endast för syns skull.)
  6. Nåla fast den vassa biten av kardborrebandet under den nedvikta biten, sy fast.
  7. Vänd på bandet så att kardborrebiten du precis sytt fast ligger neråt. I motsatta ände av bandet syr du sedan fast den mjuka delen av karsborrebandet.
  8. Trä på kroken, sedan är de klara att användas.Jennifer <3

  • DIY

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Va smart! Du har så många fina idéer , jag blir så inspirerad av din blogg. Tack för att du delar med dig! Vilken Emmaljunga vagn har ni?