Vägen till att bli blöjfri


Den senaste veckan har vi börjat potträna på riktigt här hemma. Eller ja, toaletträning, då själva pottan känns som ett onödigt steg om vi nu inte befinner oss utomhus. Jag tänker att i sommar med soliga dagar, är den ett bra alternativ. Men tills dess toalettränar vi så smått här hemma. På eftermiddagarna har Alicia fått vara blöjfri, det har varit riktigt spännande kan jag säga. Några olyckor, men desto större framsteg.

Förra sommaren började vi introducera toaletten för Alicia. Då och då har hon uträttat sina behov på den sedan dess, men det har varit motvilligt. Alicia har sedan en tid tillbaka signalerat att hon behöver gå på toaletten genom att fånga min eller hennes pappas uppmärksamhet och sedan slå sig på rumpan. Sedan utvecklades det till att hon sa till att hon behöver använda toaletten, men oftast har vi inte hunnit till toaletten innan det redan var försent.

Så nu har vi börjat träna på riktigt, utan blöja här i hemmets trygghet. Alicia har fått välja fina trosor själv, och hon är så stolt över dem. Flera stycken blev det, alla i olika rosa med kaniner på. Tidigare har hon inte gillat att vara utan blöja, blivit ledsen så fort den åkt av. Men nu, med fina trosor på, är hon så glad! Under den här veckan utan blöja har hon vant sig vid att vara utan blöja, och att sitta på toaletten utan att bli ledsen. Jag tror jag spricker av stolthet, mammas stora duktiga tjej!

Alicia sa för någon dag sedan att hon var kissnödig, så snabbt tog jag med henne in på toaletten. Jag hjälpte henne upp på den lilla sitsen, men fortfarande vägrade hon att uträtta sina behov. Jag förklarade att hon fick kissa där, att jag inte skulle bli arg och att stora flickor kissar på toaletten. Och så hörde vi båda plötsligt ett skvalpande i toalettstolen. Jag vet inte vem av oss som blev mest förvånad men sedan log hon ett strålande leende mot mig. Mitt hjärta nästan sprängdes av stolthet och lycka, åh vad mamma älskar dig!

Nu har spärren släppt, men det är fortfarande en bit att gå innan hon är helt torr. Nummer två har vi inte kommit till än, vi får se hur hon reagerar på det. Men hon har under en längre tid förstått att vi vuxna uträttar våra behov på toaletten så jag antar att det bidrog till att hon också ville göra det. För äntligen vill hon gå på toaletten, även om det inte alltid lyckas. Ibland missar både hon och vi föräldrar hennes signaler så ibland händer olyckor. Men så skönt att höra att hon nu säger att hon är kissnödig och sedan ibland lyckas hinna till toaletten i tid!

Då förstår ni vad som väntar framöver. Massvis med potträning. Blöjfria dagar i massor. Men vad stor min lilla tjej helt plötsligt blev!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,

Åh lycka till ! 👏🏼 Vi kör med potta här hemma så gott vi kan ! Längtar tills han är stor nog o kan säga till att han behöver gå på potta/toa så vi slipper tio blöjbyten 🙈

nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,

Tack! 😊 Så kul! 💕Ja det är så skönt! Nu är hon helt plötsligt ett litet barn som kan prata, när hände detta!? 😂

nouw.com/mammashus
Livetsomemelie
Livetsomemelie,

Lycka tilll! 😊 vi hade först en vanlig potta till Cornelia men hon gillade inte den. Sen skaffade vi en sån som du har på bilden och då gick det jättebra! 😊

nouw.com/livetsomemelie
mammashus
mammashus,

Tack! Ok, samma här! 😊

nouw.com/mammashus
Mylittlestories
Mylittlestories,

Å vilken härlig känsla för er båda 🙈😊 kan verkligen relatera till den där stoltheten/lyckan man känner som mamma.

nouw.com/mylittlestories
mammashus
mammashus,

Ja precis, så stolt! 😊

nouw.com/mammashus
twodaughters
twodaughters,

Spännande! Lycka till 😄🌸 vi har haft både och till Tindra. Hon blev blöjfri i somras, vid 2,5år. Var perfekt på sommaren, smidig utan massa ”extra kläder”. hon ville bara pottan i början och då började vi köra med att hon fick sätta ett klistermärke på varje gång det kom något i pottan. Det funkade som en kul och uppmanande grej 🙌🏻

nouw.com/twodaughters
mammashus
mammashus,

Tack, det kan behövas. 😊 Så smidigt att bli blöjfri på sommaren! Men hoppas vi hinner bli det innan dess. 😊 Smart idé, får testa det!

nouw.com/mammashus