Vår kvällsrutin

17:30 Här någonstans går jag eller M upp och tar på lillan hennes pyjamas och byter blöjan på vår lilla spindelapa, hon kan aldrig ligga still på skötbordet. Hon försöker rulla runt, vrider och vänder på sig. Allt som finns i hennes närhet sträcker hon sig efter, så snart befinner sig hennes avtagna byxor i hennes mun om hon får som hon vill. Lilla tokfia.

18:00 Vi släcker ner till mysbelysning, och sänker ljudet på tvn. Allt för att lillan ska förstå att det börjar bli kväll och dags att sova. Vi myser, kanske sitter lillan i mitt knä en stund och biter på sin giraff, eller så sitter hon och jollrar med sin pappa. Snart brukar hon börja bli allt mer trött, gnor sig i ögonen och bli lite små gnällig. Batterierna måste laddas.

19:00 Lillan vill äta en sista gång innan natten. Vi gosar ner oss i soffan under en filt, lillan tätt intill ätande för fullt. Så mysigt! Den närhet vi delar är obeskrivlig. Snart blir lillans andetag allt tyngre och hon somnar i min famn. Jag brukar låta henne sova en stund på mig, försöka få henne att komma till ro.

20:00 Jag lyfter upp henne på mitt bröst och vaggar henne en stund. Sedan tar jag eller M upp henne i famnen och bär upp henne till hennes säng. Lägger ner henne försiktigt, och bäddar in henne i hennes täcke. Oftast lägger jag mig bredvid henne i min säng med en lugnande hand på hennes bröst tills hon somnat in ordentligt igen. Förhoppningsvis kan hon sedan sova natten igenom sedan. Älskade liten!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

ellenida
ellenida,
Lite likt oss men vi har det på mycket kortare tid då vi känner att det passar bättre för oss ☺️
nouw.com/ellenida
mammashus
mammashus,
Ok, det låter bra. 😊
nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,
Åh! Väldigt bra inlägg med bra tips för oss färskingar 😊
nouw.com/jagochjuno