Vår morgonrutin

06:00-07:00 Alicia brukar vakna någon gång mellan 6-7 på morgonen för dagens första amning. Så mysigt att lyfta upp hennes sömniga kropp i min famn och studera henne medans hon äter, jag kan aldrig se mig mätt på henne. Snart somnar hon om, och jag lyfter ner henne i hennes bedsidecrib och virar in henne i den gosiga filten. Sedan somnar även jag om med lillan vid min sida.

08:00-10:00
Någon gång mellan 8 och 9:30 brukar lillan vakna för dagen. Förr ville hon alltid äta en andra gång nu, men numera vaknar hon mätt och go. Oftast lyfter jag upp henne i min säng, ligger och myser och busar med henne en stund innan det är dags att gå upp. Vi väljer ut klädet åt henne, byter blöja och byter om. Sen busar vi en stund på skötbordet, det älskar hon.

10:00-12:00 Efter det är det djurens tur att bli ompysslade. Medan lillan ligger och busar i babysittern eller babygymmet släpper jag ut Freja så hon får kissa, följt av att hon och kissarna får sin mat. Jag ger Alicia hennes d-droppar, hon grimaserar illa varje gång, så söt. Sedan är det äntligen dags för frukost. Jag brukar duka upp framför tvn, varm oboy och kanske en god macka eller yoghurt. Lillan brukar fortfarande ligga och jollra i babygymmet, eller så har hon tröttnat och får sitta i mitt knä och gosa medans jag äter. Oftast börjar lillan bli hungrig och trött nu, så då är det dags för dagens andra amning, medan lillan sover gör jag mig iordning och plockar med saker i hemmet, fixar med disken eller kanske dammar. Helt klart en bra start på dagen.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Intressant att läsa om rutiner tycker jag. Det är otroligt svårt att föreställa sig hur livet kommer att bli när bebis kommer - även om det högst troligt inte kommer se likadant ut ger det ändå ett hum.
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Ja visst är det svårt att föreställa sig, men du har en underbar tid framför dig. 😊
nouw.com/mammashus