Vårgrön soppa

Vi testar Linas matkasse.

Snart ska vi åka ner till öppna förskolan och busa med andra bebisar, men först blev det lite god soppa för mamman. Den blev helt klart en favorit direkt, mums. Just att det är bakpotatis i gillar jag, och påminner mig lite om mammas potatissoppa som hon brukade göra när jag var liten. Den här är lite kryddigare och smakar lite mer grönt, men så god.  

Ingredienser:

  • Bakpotatis
  • Citron
  • Créme fraiche
  • Fryst bladspenat
  • Gul lök
  • Kikärtor
  • Krutonger
  • Timjan
  • Vitlöksklyfta
  • Zucchini
  • Chili flakes
  • Grönsaksbuljong
  • Olivolja
  • Salt
  • Torkad timjan
  • Ägg

Gör så här:

  1. Koka 2 ägg i 8 minuter. Spola av i kallt vatten.
  2. Skiva 2 bakpotatisar och grovhacka 1 zucchini och 1 gul lök.
  3. Fräs allt i lite olivolja i en rymlig kastrull 3-4 minuter. Tillsätt 2 tsk torkad timjan och 1 vitlöksklyfta.
  4. Häll på 1.2 l vatten. Smula ner 2 tärningar grönsaksbuljong och låt koka 8-10 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
  5. Äggsallad: skala och tärna äggen. Finhacka 1/2 kruka timjan. Lägg allt i en salladsskål och tillsätt 1 burk kikärtor (sköljda och avrunna) finrivet skal av 1 citron, 1 msk olivolja, 1 krm chili flakes och 1 vitlöksklyfta. Smaka av med lite salt.
  6. Tillsätt 250 g fryst bladspenat, pressad saft från den använda citronen och 1 dl créme frache till soppan. Mixa lite slarvigt med stavmixer direkt i kastrullen.
  7. Servera vårgrön soppa med timjankryddad äggsallad och 1 påse krutonger.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer