Vecka 10

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 10 i mitten av januari och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia!

Den 13e januari 2017.

Idag gick jag in i vecka tio! Äntligen har mardröms vecka nio passerats! Just nu förknippar jag vecka nio med oro efter allt som hänt just i den veckan, men förhoppningsvis kan jag i fortsättningsvis se ljusare på den veckan, det gick ju faktiskt bra trots allt den här gången. (Peppar, peppar!) Jag blev skrämd ända in i själen efter förra veckans blödning och har haft svårt att komma vidare, men ni ska jag försöka tänka positivt, vår lilla böna mår bra där inne i värmen!

Det lilla barnet är nu av storleken som på ett sviskon, eller en pecan nöt. Mellan huvud och stjärt mäter barnet ungefär 3-4 centimeter och vikten ligger på 4-5 gram. Faktum är att ditt barn nu verkligen tar en mänsklig form. Ben och brosk formas nu och små inbuktningar på barnets ben utvecklas till knän och vrister. När du är gravid i vecka 10 kan armarna redan böjas. Nu bildas 20 tandanlag i barnets tandkött. Barnets mage producerar magsafter, njurarna producerar större mängder urin och om ditt barn är en pojke så producerar han redan testosteron. 22,9 % av graviditeten har passerat och det är 216 dagar kvar till beräknad förlossning.

Alla graviditets symptom har legat i skuggan av en annan sak den här veckan. Magsjuka. Fy säger jag bara. Dessa förskolebaciller är verkligen inte att leka med. Både Alicia och jag har varit dåliga hela veckan, ingen aptit, kräkningar och allmänt utslagna. Det har varit svårt att få i sig någonting och illamåendet har hemsökt mig.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer