Vecka 10-11


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 10 i mitten av juni och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 11. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 7-21/6 2020.

Vecka 10 och 11 har jag mått bra. Vi har firat midsommar och njutit av sommaren. Magen växer så det knakar känns det som, det går betydligt snabbare den här gången än tidigare. Den börjar bli svår att dölja nu. Med mina vanliga ganska tajta kläder syns kulan direkt, så det är skönt att vi nu berättat för de närmsta. Flera bekanta som jag inte hade berättat för har faktiskt frågat om jag är gravid när de sett magen, så det säger ju en del. I övrigt mår jag bra, lite lätt illamående och så är jag fortfarande ganska trött men i övrigt mår jag kanon.

Barnet är i början av veckan ungefär 41 millimeter och väger 7-8 gram. Fram till nu har barnet i medicinsk mening varit ett embryo, men går nu över till att kallas för foster. Om du undersöks med ultraljud så syns det att barnet rör sig. Under graviditetsvecka 11 har barnets alla viktiga organ bildats och fokus ligger på tillväxt. Av denna anledning är nu risken för medfödda missbildningar och sjukdomar betydligt mindre efter denna veckas utgång. Barnet har nu ögonlock och irisarna börjar bildas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Hårstrån och naglar börjar nu också att dyka upp på barnets kropp. 25,4 % av graviditeten har passerat och det är 209 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer