Vecka 11

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 11 i slutet av januari och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia!

Den 20e januari 2017.

Vecka 11 präglades av en enda sak. Influensa. Det var länge sen jag var såhär sjuk sist, fy. Ont i hela kroppen, över 39 graders feber, snorig, hosta och halsont. Dessutom är det inte bara jag som är sjuk, utan hela familjen. Alicia har aldrig varit såhär dålig tidigare. Hoppas så att detta vänder snart. Min hosta (troligtvis) har gett konsekvenser, jag har småblödigt till och från hela veckan. Det är lika hjärtskärande läskigt varje gång. Men försöker att tänka positivt, läkaren som gjorde ultraljud efter min förra blödning sa att det kunde hända igen. Min magkänsla säger att allt är bra med mini, så jag fokuserar på det och ignorerar all rädsla. Men det är svårt med en graviditet med blödningar efter vi genomgått ett missfall i höstas.

Barnet är i början av veckan ungefär 41 millimeter och väger 7-8 gram. Fram till nu har barnet i medicinsk mening varit ett embryo, men går nu över till att kallas för foster. Om du undersöks med ultraljud så syns det att barnet rör sig. Under graviditetsvecka 11 har barnets alla viktiga organ bildats och fokus ligger på tillväxt. Av denna anledning är nu risken för medfödda missbildningar och sjukdomar betydligt mindre efter denna veckas utgång. Barnet har nu ögonlock och irisarna börjar bildas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Hårstrån och naglar börjar nu också att dyka upp på barnets kropp. 25,4 % av graviditeten har passerat och det är 209 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer