Vecka 12-13


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 12 i slutet av juni och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 13. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 21/6 - 5/7 2020.

Sista dagen i vecka 12 var det dags för inskrivning hos mvc. Min barnmorska som jag haft mina tidigare graviditeter hade semester men jag tyckte det kändes bra ändå. De kollade mitt blodtryck, vikt och tog blodprover. Alla prover såg bra ut. Sedan satte vi oss ner och pratade igenom tidigare graviditeter och förlossningar lite snabbt, och om jag hade några frågor.

Jag mår fortfarande bra, lite lätt illamående emellanåt framför allt om jag är hungrig. Sedan har jag blivit så äckelmagad, det har jag aldrig varit tidigare. Nästäppan verkar vara här för att stanna, precis som vid mina tidigare graviditeter. Sedan är jag fortfarande väldigt trött, men i övrigt mår jag jättebra. Magen växer så det knakar och känns så stor nu!

Fostret är nu ungefär lika stor som en aprikos! Fostret är ungefär sex centimeter långt och väger cirka 60 gram. Mini kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja och sträcka på sin kropp. Risken för missfall minskar betydligt nu. Få missbildningar tillkommer efter den här veckan. 30,4% av graviditeten har passerat och det är 195 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer