Vecka 13

3 februari 2017.

Idag går jag in i vecka 13. För bara ett par dagar sedan gjorde vi kubtestet, och fick se vår älskade lilla där inne i magen. Vilken lättnad det var att se mini vinka och sprattla, se hjärtat slå så fort där i det lilla bröstet. Kärleken pirrar i hela min kropp! Jag hade varit så orolig innan då jag blödigt en del i början av graviditeten, men mer om det senare.

Fostret är nu ungefär lika stor som en aprikos! Fostret är ungefär sex centimeter långt och väger cirka 60 gram. Mini kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja och sträcka på sin kropp. Risken för missfall minskar betydligt nu. Få missbildningar tillkommer efter den här veckan. 30,4% av graviditeten har passerat och det är 195 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag mår väldigt bra just nu kroppsligt i själva graviditeten, om jag bortser från alla följder efter föregående veckors influensa. Jag är så förkyld, hostig och har ont i halsen, jag hoppas det ger med sig snart! Jag har inte speciellt många symptom på graviditet just nu. Lite svullen om magen, huvudvärk till och från och illamående som ger sig till känna ibland. Men vad gör det, när en liten underbaring växer i min mage!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer