Vecka 14

Den 10 februari 2017.

Idag gick jag in i vecka 14. Äntligen är de mest riskfyllda veckorna bakom oss! Även om det är svårt försöker jag njuta och förtränga rädslan så mycket som möjligt. Förhoppningsvis får nu Alicia ett litet syskon i augusti, åh vad jag hoppas att allt går bra! Magen växer sakta men säkert men än så länge är det bara en liten liten kula, som ingen mer än jag ser skulle jag tro. Längtar så efter en rund och go mage!

Nu är barnet cirka 80-85 millimeter långt, vilket motsvarar storleken på din knytnäve. Barnet är inne i en intensiv tillväxtfas som pågår fram till och med vecka 22. Nu kan barnet hålla upp sitt huvud en liten stund, de kan vrida på handleder, händer, fingrar, ben och tår. Benen är längre än armarna och del barn får nu hår på huvudet. Barnets rörelser är inte lika ryckiga som tidigare, utan de är nu mer balettliknande och smidiga. Du dröjer dock flera veckor ytterligare, innan du kan känna barnets rörelser. 32,9% av graviditeten har passerat och det är 188 dagar kvar till beräknad förlossning.

Under veckan har illamåendet hemsökt mig. Speciellt på morgonen när jag är hungrig, men även lite under dagen. Fick faktisk stanna bilen på vägen hem från jobbet en dag för att kräkas. Fy! Har även haft hemsk huvudvärk någon eftermiddag, hoppas att båda dessa symptom inte blir långvariga. Bebis i magen måste ha haft en växtspurt, jag upplever att magen har blivit betydligt rundare, så mysigt! Inte så att man ser det så tydligt med kläder på men ändå. Utöver detta mår jag väldigt bra just nu, längtar så efter att få känna de första sparkarna!
Tidsinställt pga. arbete.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer