Vecka 14-15


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 14 i början av juli och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 15. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 5/7-19/7 2020.

I början av juli hade jag tid för kub testet i Eksjö. Nervöst satt jag i väntrummet och väntade, och önskade att min man hade fått vara med mig, det hade lugnat mig mycket. Men jag förstår att det är omöjligt nu pga. Corona, men ändå tråkigt. Trots att jag sett vårt lilla pyre för bara ett par veckor sedan var jag rädd att något skulle ha hänt. Jag höll andas medan den kalla gelén lades på min mage.

Sekunden senare fick jag se en sprattlande mini på skärmen som gnuggade sig i ansiktet. Kärlek vid första ögonkastet! Allt såg så bra ut, som tur var. Jag ringde upp min man med FaceTime så att även han fick vara med, den enda fördelen med detta var att även tjejerna kunde få se sitt syskon för första gången. Så magiskt! Alla prover såg bra ut, låg risk för alla former av kromosomavvikelser och låg risk för havandeskapsförgiftning. En stor sten lättade från mina axlar och jag kunde andas ut, för stunden. Vår lilla mini mådde bra där inne i värmen.

Nu har jag gått in i vecka 15, den andra trimestern är äntligen här! Försöker lägga all oro bakom mig nu, det blir lite lättare för varje dag som går. Det känns lite lugnande att andra trimestern är här och de mest kritiska veckorna är passerade. Jag hoppas kunna andas ut än mer när jag känner av rörelserna och framför allt efter rul, (rutinultraljud) när vi fått se att allt är bra med vår skatt en gång till.

Barnet är ungefär lika stor som en apelsin, öronen har migrerat till sidorna av huvudet och ögonen har nu flyttat sig till framsidan av ansiktet. Dessutom kan din lilla bebis nu vicka på sina fingrar och tår. Barnet är nu ca 10,5-11,5 centimeter lång från huvud till stjärt. Bebisen tränar inför att andas, suga och svälja för att ha de kunskaper som krävs för att överleva utanför livmodern. Trots att barnet tränar hårt så väger det så lite som ca 80 gram. För varje vecka som går, blir fostret mer och mer likt det barn som du föreställt dig i dina drömmar. 35,4 % av graviditeten har nu passerat och det är 181 dagar kvar till beräknad förlossning.

För ett par dagar sedan hände det. Ett litet litet fladder i magen! Fortfarande så pass litet att jag är lite osäker på om jag verkligen kände det jag kände. Gaser i magen och det första fladdret är kusligt lika men jag känner igen känslan från Alicia. Sen dess har det hänt ett par gånger till, jag tror allt att vår lilla gjorde några kullerbyttor där inne! Hoppas så få känna allt mer rörelser där inifrån och lite mer distinkta så att det inte är något tvivel om saken i fortsättningen!

Symptom då? Tröttheten är fortfarande slående och jag är fortfarande illamående. Magen blir allt rundare och det fladdrar ibland i magen. Den största skillnaden mot graviditeten med Alicia än så länge är molvärken. Jag minns så tydligt hur mycket växtvärk jag hade i början med Alicia när livmodern växte, något som jag knappt märkt av den här gången. Med Leona mådde jag inte alls såhär illa, inte med Alicia heller har jag för mig. Men i övrigt mår jag jättebra.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer