Vecka 16

Den 24 februari 2017.

Idag går jag in i vecka 16! Nu går tiden äntligen lite fortare, så skönt! Längtar så efter att få känna ordentliga rörelser från den lilla i magen, det borde hända inom ett par veckor. Än så länge har jag bara känt lite fundersamt fladder, men det finns inte många saker som är så mäktigt som den känslan i de ögonblicken. En otrolig obeskrivlig kärlek till någon som jag inte ens träffat än. Men som jag längtar efter det mötet!

Fostret är cirka 16 centimeter långt från huvud till fot och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Fostret har gott om plats att röra sig i magen. Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som om du ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från omgivande hjärta och tarmar. 37,9 % av graviditeten har passerat och det är 174 dagar kvar till beräknad förlossning.

Magen växer sig större och större, nu tycker jag att det börjar bli svårt att dölja den. Igår frågade till och med ett av barnen på mitt arbete om jag var gravid, en tjej på 7 år, så jag antar att även andra börjar lägga märke till den lilla kulan. Jag tror jag var säkert i minst vecka 23 innan magen var såhär pass "stor" när jag väntade Alicia. I övrigt mår jag bra tycker jag, som vanligt ungefär fast med en växande mage. Det är bara illamåendet som fortfarande slår till när jag minst anar det ibland, men framför allt när jag är hungrig. Det var likadant med Alicia, jag var inte illamående hela tiden utan det kom och gick, vissa dagar värre än andra, graviditeten igenom.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

denisebjrk
denisebjrk,
Vilken fin liten mage<3 har en tävling på bloggen just nu där man kan vinna valfri Twistshake! Var gärna med☺
nouw.com/denisebjrk
mammashus
mammashus,
bolmgren
bolmgren,
Så fin magen börja bli 😍
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Tack så mycket! 💕
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Så mysigt med bebismage ! 😊 <3 vad säger din magkänsla, flicka eller pojke ? 😊
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Ja, Såå mysigt! 😍 Haha, jag har faktiskt ingen aning, ingen känsla åt något av hållen än. Fick aldrig det med Alicia heller. 😅
nouw.com/mammashus