Vecka 17

Idag går jag in i vecka 17! Bara 17 dagar kvar till rul (rutinultraljud), inte alls så att jag räknar ner... Längtar otroligt mycket efter att få se mini igen, framför allt för att se att allt ser bra ut men samtidigt blir allt så verkligt då. Tänk att Alicia ska bli storasyster i höst, det känns ofattbart! Som vi har längtat efter detta!

Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom. Nu börjar också fosterfett att bildas. Det ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden. 40,4 % av graviditeten har passerat och det är 167 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag mår fortsatt bra, ungefär som vanligt, om jag bortser från den hemska magsjuka som slog till inatt. Lite tröttare än normalt framåt kvällen, men inget extremt. Illamående på fastande mage innan frukosten ibland bara. Men en sak är ny för den här veckan. Några finnar har dykt upp runt min mun, det känns ovanligt måste jag säga. Hoppas bara det inte blir värre. Jag har även fått för mig att jag har känt lite fladder där inifrån, men så svagt så svagt än, längtar så efter rejäla sparkar!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer