Vecka 18

Idag går jag in i vecka 18! En vecka närmare rul, bara drygt en vecka kvar tills det är dags. Som jag längtar! Jag hoppas så att allt är bra med den lilla i magen! Dessutom börjar jag bli nyfiken vem det är som gömmer sig där inne. Är det en flicka eller pojk? Jag har ingen känsla alls och heller inget jag föredrar, bara mini är frisk, men så nyfiken jag är!

Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt och har börjat lagra mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och det går att ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck. Det är en aktiv period för barnet nu, mini sparkar, gör grimaser och gör kullerbyttor. 42,9 % av graviditeten har passerat och det är 160 dagar kvar till beräknad födsel.

Aknen som dök upp förra veckan har tack och lov gett med sig för den här gången. Istället har halsbrännan börjat hälsa på om nätterna, verkligen inget jag har saknat sen sist, och jag antar att det bara kommer att bli värre. Dessutom börjar det bli lite tyngre att andas, skulle tro att alla organ har jobbat sig uppåt nu. Annars mår jag som vanligt, känner inte av graviditeten så mycket än. Magen har börjat bli lite rundare, men är inte så pass stor än att det inte finns någon tvekan över vad det beror på.

Tröttheten har slagit till med full kraft de senaste dagarna. Framåt kvällen blir jag så otroligt trött, det är en kamp att vara vaken efter klockan nio. Jag som i vanliga fall är en kvällsmänniska är inte alls van vid situationen. Fortfarande har jag inte kännt några definitiva puffar där innifrån. Bara lite lite tveksamt fladder. Som jag längtar efter en ordentlig knuff, jag hoppas och tror att det borde inträffa snart. Tror det var i vecka 18 eller 19 jag kände en ordentlig spark från Alicia för första gången. Så vilken dag som helst nu kan den komma, jag går på helspänn av längtan!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer