Vecka 18-19


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 18 i början av augusti och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 19. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 2/8- 16/8 2020.


I söndags gick vi in i vecka 19! I skrivandes stund är det endast 5 dagar kvar till rul (rutinultraljud), som jag längtar med skräckblandad förtjusning! Hoppas så att allt är bra med liten! Jag önskar att det skulle vara måndag eftermiddag nu så att vi får se vår lilla! Tänk, snart har halva graviditeten gått, så snabbt tiden går så fort man kommit till andra trimestern! Om nu bara allt ser bra ut med liten på måndag ska jag försöka njuta till fullo av resten av graviditeten, tiden kommer bara att springa iväg.

Fostret är nu ungefär 20 centimeter långt, väger runt 220 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Fostret har även fått små tunna hårstrån över hela kroppen, som kommer att falla av innan det är fött. Hårstråna skyddar den känsliga huden. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen. 46,4 % av graviditeten har passerat och det är 150 dagar kvar till beräknad förlossning.

Äntligen har jag haft två veckor nästan utan illamående! Har bara kräkts en gång och utöver det knappt haft något illamående, hoppas detta håller i sig! Hade nästan inget illamående när jag väntade Alicia och Leona men den här gången har det varit mer långdraget, men inte konstant som tur är. I övrigt är det bara tröttheten på kvällarna som gör att jag märker av graviditeten, ja förutom den lite runda magen och alla älskade rörelser däri, i veckan har jag även känt rörelse utanpå magen. Något som är nytt för mig är att jag är känslig mot lukter den här graviditeten, det har jag inte upplevt tidigare. Bla. Lukten av banan får mig nästan att kräkas, haha! Nu längtar jag så efter måndag och att få se lilla knytet igen!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer