Vecka 19

Den 17e mars 2017.

Idag går vi in i vecka 19! Och endast 3 dagar kvar till rul (rutinultraljud), som jag längtar med skräckblandad förtjustning! Hoppas så att allt är bra med lilla Conrad, som arbetsnamnet är än så länge. Jag önskar att det skulle vara måndag eftermiddag nu så att vi får se vår lilla! Tänk, snart har halva graviditeten gått, så fort tiden går så fort man kommit in i den andra trimestern! Om nu bara allt ser bra ut med Conrad på måndag ska jag försöka njuta till fullo av resten av graviditeten, tiden kommer bara att springa iväg.

Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Fostret har även fått små tunna hårstrån över hela kroppen, som kommer att falla av innan det är fött. Hårstråna skyddar den känsliga huden. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen. 45,4 % av graviditeten har passerat och det är 153 dagar kvar till beräknad förlossning.

Äntligen har jag haft en vecka nästan utan illamående! Har bara kräkts en gång och utöver det knappt haft något illamående, hoppas detta håller i sig! Hade nästan inget illamående när jag väntade Alicia men den här gången har det varit mer långdraget, men inte konstant som tur är. I övrigt är det bara tröttheten på kvällarna som gör att jag märker av graviditeten, ja förutom den lite runda magen och alla älskade rörelser däri.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Linnearebecka
Linnearebecka,
Rul är så speciellt 😊
nouw.com/linnearebecka
mammashus
mammashus,
Ja verkligen något alldeles extra. 😍
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Fina magen 😍
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,