Vecka 20

Igår gick vi in i vecka 20! Känns som jag fuskar nu när vi går in i ny vecka redan på onsdagar och inte fredagar då vi vart framflyttade två dagar på rutinultraljudet. Redan vecka 20, och nytt bf (beräknad förlossning) 15/8! Det var underbart att se vårt lilla barn på RUL, och att allt såg bra ut med vår lilla tjej. Tänk att Alicia ska få en lillasyster, det är svårt att ta in. Lyckan är total just nu!

Halva graviditeten har snart gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster. Fostret väger nu ungefär 225 gram i början av veckan och 280 gram i veckans slut. Bebisen är nu ca 22 centimeter lång. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln. Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta, som vi fick se på rutinultraljudet till vår glädje. 48,2 % av graviditeten har passerat och det är 145 dagar kvar till beräknad födsel.

Magen växer för fullt, vart ska detta sluta? Allt går så mycket fortare såhär andra (tredje) graviditeten. Lilla mini i magen är en riktig vilding och nu känner jag och min man sparkar i princip varje dag. Underbart! I övrigt mår jag väldigt bra just nu, njuter av graviditeten. Lite illamående som kommer och går, och halsbränna vissa nätter. Men vad gör det på det stora hela?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Hjälp vad tiden går fort! 😊 fina magen!
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Ja den bara springer iväg! 😮 Tack! 😊
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Åh ja är så glad för er skull att de flyter på bra nu! Tänk snart har ni en liten perfekt till 👶🏼💖
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Tack, blir så glad när du säger så. Ja helt ofattbart! ✊🏻😊💕
nouw.com/mammashus