Vecka 20-21


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 20 i mitten av augusti och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 21. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den16/8- 30/8 2020.

I söndags gick vi in i vecka 21! Vilket innebär att vi går in i vecka 22 redan i morgon. Tänk att nu har vi passerat halvtid, nu blir det allt färre dagar kvar tills det är dags! Som vi längtar efter dig bebis! Jag mår väldigt bra just nu, njuter mest av den allt rundare magen och alla sparkar däri. Illamåendet har slagit till igen den här veckan, och jag har kräkts varje morgon, vi får se om det håller i sig. Fortfarande är jag ganska trött framåt kvällen men tycker att det har blivit något bättre. På natten vaknar jag då och då av halsbränna, men i övrigt mår jag så bra! Idag fick även min man känna de första sparkarna utanför magen! Magiskt!

Nu har alla organ bildats, men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Bebisen har blivit ungefär 26 centimeter långt i början av veckan och ökat i vikt till omkring 350 gram. Bebis kan höra och reagerar på både ljud och ljus. Livet i livmodern är enkelt, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Bebisen är fortfarande väldigt outvecklad och skulle inte kunna överleva utanför magen. 52,5% av graviditeten har passerat och det är 133 dagar kvar till beräknad födelse.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer