Vecka 24-25


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 24 i mitten av september och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 25. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 13/9 -26/9 2020.

I morgon går vi in i vecka 26! Ännu en efterlängtad milstolpe nådd! Nu känns det som att slutet av graviditeten närmar sig, alla veckor efter vecka 25 är ett så stort steg mot förlossningen. Jag mår väldigt bra just nu, lite illamående emellanåt, men inget att klaga på alls faktiskt. Lite halsbränna på nätterna, lite foglossning om jag överanstränger mig men annars mår jag toppen. Baby i magen sparkar för fullt och känns så tydligt nu, varje dag, flera gånger om dagen. Det är så magiskt att känna de där starka sparkarna där innifrån. Älskade unge vad jag längtar efter dig!

Barnet är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Baby kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner. Bebisen kan känna igen röster och ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. 62,5% av graviditeten har passerat och det är 105 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer