Vecka 26-27


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 26 i slutet av september och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 27. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 27/9 -11/10 2020.

I morgon går vi in i vecka 28! Jag mår bra just nu och tiden flyger fram. Jag älskar den runda magen och alla sparkar från baby där inne. Älskade bebis vad vi längtar efter dig! Tröttheten har hållit sig borta tack och lov hyfsat de här veckorna. Har dock börjat sova lite sämre om nätterna, svårt att hitta en skön sovställning och måste gå upp och kissa någon gång per natt. Halsbrännan dyker även upp på nätterna. Jag mår fortfarande illamående vissa morgnar och kräks ett par gånger i veckan just nu. Något nytt är smärta som strålar ner i höger skinka, mestadels vid ansträngning. Tidigare har jag mest känt av foglossning över blygdbenet, och det har jag fortfarande emellanåt. Frågan är om det är foglossning eller ischiasnerven som spökar? Just nu har det bara hänt några gånger och jag hoppas smärtan håller sig borta ett tag till.

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen. Bebisen väger knappt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds. Det finns ännu gott om plats för barnet att röra sig på. Många bebisar är mer vakna på kvällen, då kan det sparka mer i magen. När bebisen rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen. Många barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Tarmarna har mognat och skulle klara av att ta emot modersmjölk. Men fortfarande är barnet skört och skulle behöva mycket vård för att kunna överleva utanför livmodern. Varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad för barnets mognad. Lungorna har utvecklats mycket, men lungblåsorna behöver ännu mer tid för att utvecklas fullt ut. 67,5% av graviditeten har passerat och det är 91 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

thesss
thesss,

Så där började det för mig med. Smärta i skinkan som sen började stråla ner i baksida lår. Fick besöka sjukgymnast i onsdags och fick då veta att jag har en irriterad höftled och ansträngda muskler runtom. Tyvärr har det inte blivit bättre och jag känner mig stel och det gör ont när jag ska resa på mig och ansträngt mig mycket under dagen. Hoppas det blir bättre för dig! 🥰

nouw.com/thesss