Vecka 28-29


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 28 i mitten av oktober och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 29. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 12/10 - 24/10 2020.

Idag gick jag in i vecka 30! Tredje trimestern är här. Tänk att vi är inne i den sista tredjedelen av graviditeten nu! Magen växer på och börjar bli tung, det börjar bli trångt för lungorna. Att böja sig ner för att tex. ta på sig strumpor möter motstånd. Men jag njuter för fullt av den goa magen och alla sparkar, det är verkligen full fart på baby. Den här veckan kände jag även babys första hicka! Så mysigt!

Bebisen väger nu runt 1,4 kilogram och är ungefär 40 centimeter lång. Nu börjar det verkligen likna en liten bebis. Hen är tillräckligt stor för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan på dig som är gravid. En del kan sparka så hårt att det ömmar på någon viss punkt. Ännu behöver bebisen inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Barnet kan även drömma nu. 72,9 % av graviditeten har passerat och det är 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag är konstant täppt i näsan, har säkert varit det sen början av graviditeten. Någon gravidsnuva, och svullna slemhinnor. Som det känns nu kommer det inte bli bra förrän baby är här, men jag hoppas att jag har fel. I övrigt mår jag bra just nu, inga nyheter att berätta om. Lite känningar av foglossning ibland, halsbränna på natten. Just inget speciellt med andra ord förutom att en av de finaste som finns växer i min mage. Jag är så tacksam och längtar så efter vår lilla!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Grattis oj här händer det mycket på bloggen när man inte är aktiv 💕
nouw.com/mrshenriksson
mammashus
mammashus,

Tack! 💕Jag är inte superlativ jag heller kan jag säga. Ska försöka bättra mig. 🙈

nouw.com/mammashus
NellieF
NellieF,

Wow va fin du är 🥰🧡

nouw.com/nellief