Vecka 29

Idag går vi in i vecka 29! Tredje trimestern är här. Tänk att vi är inne i den sista tredjedelen av graviditeten nu! Magen växer på och börjar bli tung, det börjar bli trångt för lungorna. Att böja sig ner för att tex. ta på sig strumpor möter motstånd, tur att det är sommar den sista tiden. Men jag njuter för fullt av den goa magen och alla sparkar, det är verkligen full fart på mini. Om jag inte minns fel så är lillasyster mer aktiv i magen än Alicia var, eller så kanske det känns mer såhär andra gången? Kanske gömmer det sig ett riktigt busfrö där inne.

Bebisen väger nu runt 1,2 kilogram och är ungefär 40 centimeter lång. Nu börjar det verkligen likna en liten bebis. Hen är tillräckligt stor för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan på dig som är gravid. En del kan sparka så hårt att det ömmar på någon viss punkt. Ännu behöver bebisen inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Barnet kan även drömma nu. 70,4 % av graviditeten har passerat och det är 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag är konstant förkyld, har säkert varit det sen början av året. Någon gravidsnuva, och täppa utöver alla förkyldningar lillan får med sig hem från förskolan. Som det känns nu kommer det inte bli bra fören mini är här, men jag hoppas att jag har fel. I övrigt mår jag bra just nu, inga nyheter att berätta om. Lite känningar av foglossning ibland, halsbränna på natten. Just inget speciellt med andra ord förutom att en av de finaste som finns växer i min mage. Jag är så tacksam och längtar så efter vår lilla!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer