Vecka 30-31


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 30 i slutet av oktober och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 31. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 25/10 - 7/11 2020.

Idag går vi in i vecka 32! Vad fort det går nu! Jag mår bra just nu, och längtar så tills januari. Magen växer så det knakar och baby sparkar för fullt, hen börjar bli stark nu. Sist jag var hos barnmorskan låg bebisen på tvären i magen, och det tror jag hen fortfarande gör, eller ja, jag tycker baby snurrar runt i magen hela tiden. Jag känner mest sparkar på vänster sida långt ner och högt upp lite åt höger. Men har ju moderkakan fram den här gången så kan ju bero på det. Det börjar bli trångt nu, det är tungt att andas när alla organ trycker mot lungorna. Har halsbränna en hel del och mår fortfarande illa framför allt på morgonen.

Barnet väger runt 1,8 kilogram nu. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Baby kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Hen kan känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen. 77,9 % av graviditeten har passerat och det är 62 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer