Vecka 30 första vs. tredje graviditeten

<-- Första graviditeten. Andra (tredje) graviditeten -->

När jag väntade Alicia fotograferade vi magen varje vecka, på samma ställe i ungefär samma vinkel. Fram till vecka 25 vill säga, där någonstans tröttnade jag. Även de sista veckorna finns dokumenterade men i form av selfies tagna i stunden, smutsig spegel, dålig belysning, kanske rörig bakgrund eller rufsigt hår. Men det har väl sin charm det med kanske. Den här gången vill jag dokumentera hela graviditeten, och än så länge har vi fått med alla veckor sedan vi plussade i början av december, jag hoppas det fortsätter så här.

Jag upplever magen som större den här gången. Det är lite svårt att jämföra på bilderna men jag tycker mig även där se en skillnad. På måndag lär jag få det svart på vitt då jag har en tid hos barnmorskan, tills dess kan jag bara spekulera. Med Alicia i magen växte magen på bra fram till ca vecka 32, sedan planade kurvan ut. Magen växte knappt på över en månad. Det blev tid för TUL (tillväxt ultraljud) på slutet fick jag göra dem en gång i veckan. Som tur är växte lillan sakta men säkert och hade det bra där inne men var just liten. Detta tror jag kommer påvärka storleken på magen den här graviditeten. Antingen blir det likadant den här gången eller så kommer magen växa sig desto större, större än någonsin tidigare.

Måendet då? Jag skulle vilja säga att jag har mått ungefär likadant båda graviditeterna. Illamående på fastande mage i början, men som höll i sig lite längre den här gången. Halsbränna på nätterna men i övrigt mår jag väldigt bra, både då och nu. Den här gången har jag även gravidsnuva, det hade jag inte med Alicia. Jag hade mer ont av foglossningen och en ond trombeflebit med Alicia, men då stod jag upp mycket på jobbet, nu kan jag avlasta lättare, och än är det några veckor kvar. Jag behöver inte springa på toa i ett, bara någon extra gång på natten, det var likadant med Alicia. Något som skiljer sig åt dock är att om jag måste nysa eller hosta den här gången måste jag knipa, annars slutar det illa.

Jag är bara så tacksam för mina små, och längtar så otroligt efter mini i magen. Är hen lik mig, sin pappa eller kanske sin syster? Nu väntar vi med spänning älskade vän!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer