Vecka 32-33


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 32 i början av november och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 33. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 8/11 - 21/11 2020.

Nu är det dags i en lite försenad uppdatering, idag är jag i mitten av vecka 34, men tänkte här berätta om vecka 32-33. Den senaste tiden har morgonillamåendet fortsatt att hänga i, och jag kräks fortfarande flera gånger i veckan på morgonen. Det spelar ingen roll hur mycket jag ätit under dagen. Hungern och illamåendet slår ändå till med full kraft på morgonen. Men så fort jag har lite mat i magen igen mår jag genast bättre som tur är. Halsbrännan är riktigt hemsk så fort jag ligger ner just nu, och ibland även annars också. Ibland känner jag av lite foglossning, men på det stora hela mår jag väldigt bra, jag går igenom vad som helst för vår lilla baby i magen och njuter för fullt av graviditeten trots vissa krämpor. I slutet av vecka 33 var det dags för ett barnmorskebesök, som tur var såg allt bra ut med oss båda. Dock ligger baby på tvären i magen med huvudet åt höger och rumpan åt vänster sida av magen. Hoppas så att liten får för sig att lägga rätt inom den närmaste framtiden, vill helst undvika vändningsförsök eller kejsarsnitt.

Bebisen ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilo. Längden är ungefär 45 centimeter. Det finns gott om fostervatten, vanligtvis nästan en liter. Vattnet hjälper barnet att röra sig och gör så att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en lukt som påminner om hav och tång. Baby kan uppfatta ljus och mörker, natt och dag. Om hon skulle födas nu kan hon under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra. 83,6% av graviditeten har passerat och det är 46 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer