Vecka 34-35


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 34 i slutet av november och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 35. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 22/11 - 6/12 2020.

Idag går vi in i vecka 36! Endast 4 (antagligen 5-6) veckor kvar till beräknad förlossning. Det gör att det känns så nära nu, även om jag tror att jag kommer gå över även den här gången. Jag njuter till fullo av det sista av graviditeten nu, jag älskar att vara gravid! Även om halsbrännan hälsar på varje natt och morgonillamåendet hänger i. I mellanåt känner jag av foglossning, det känns tungt och klumpigt nu. Jag hoppas att smärtan håller sig borta den sista tiden så jag kan njuta till fullo. I vecka 34 gjorde vi en gravidfotografering, det blev så fina bilder och jag är så glad att vi förevigat magen nu.

Baby väger nu ungefär 2,6 kilo och har blivit knappt 47 centimeter lång och ligger med huvudet nedåt förhoppningsvis. Bebisen sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har lagt på sig mer fett, huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. 87,9 % av graviditeten har passerat och det är 34 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer