Vecka 36

Idag går vi in i vecka 36! Bara fyra veckor kvar till beräknad förlossning! Igår började jag faktiskt lite smått packa bb-väskan, även om jag inte tror att den kommer komma till användning än på många veckor. Men ju fler saker som blir klara inför vårt lilla lejons ankomst desto lugnare känner jag mig. Sakta men säkert hoppas jag nu kunna bocka av de sista punkterna på "att förbereda" listan. Just nu är det fyra punkter kvar, bb - väskan, ta bort sidan på spjälsängen, fixa de sista detaljerna i barnrummet och därefter omorganisera barnens garderober. Lilla L ska ta över Alicia garderob, hennes kläder ligger tvättade och redo. Alicia ska få en lite större garderob i barnrummet, men den är inte helt klar än. Väggarna ska målas vita, golvet ska läggas och hyllsystemet ska upp...

Vårt lilla lejon börjar förbereda sig på att födas. Hon tränar andning, men inte när hon sover djupt. Bebisen har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Mini rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. I stället för puffar gör bebisen mer svepande rörelser. Lilla L lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilogram. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan minskar snarare eftersom gravidkroppen absorberar en del av det. 87,9 % av graviditeten har passerat och det är 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hur mår jag nu då med den allt större magen? Den senaste veckan har jag mått bättre än på länge, illamåendet har hållit sig borta, min onda blodådra har inte värkt lika mycket och jag har känt mig allmänt pigg. Det är mest halsbrännan om natten som irriterar men med en rennie försvinner svedan för stunden så jag kan somna om. Lite samandragningar till och från som jag haft sen ca vecka 20, men jag minns det som att jag hade fler med Alicia. Vårt lilla lejon har ofta hicka och är fortfarande väldigt rörlig där inne, inte bara svepande rörelser utan magen går i stora vågor. Så otroligt mysigt! Just nu njuter jag för fullt av graviditeten och av att ha min man hemma på semester. Ska försöka njuta av den sista tiden som tre så mycket som möjligt, men åh vad vi längtar nu!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Oj redan 36! Galet 😍 Snart är sötnosen här!
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Helt otroligt, det har gått så snabbt (om jag bortser de första oroliga veckorna). Som vi längtar! 😍
nouw.com/mammashus
marcusdotter
marcusdotter,
Ååå spännande 😍😍
nouw.com/marcusdotter
mammashus
mammashus,
Ja verkligen! 😍
nouw.com/mammashus