Vecka 36-37


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 36 i början av december och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 37. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 7/12 - 19/12 2020.

Idag går vi in i vecka 38! De senaste veckorna har varit ganska tunga, jag har känt av foglossningen och min onda blodådra igen. För er som inte vet fick jag en tromboflebit i en blodådra i ljumsken under min första graviditet, och den har återkommit varje graviditet efter det. Det är en inflammation i en ytlig blodådra, för mig är det en liten knöl i blodådran som ömmar när jag belastar benen. Denna graviditet har den faktiskt inte gjort lika ont som tidigare, men nu börjar den ömma igen. Om jag har tur försvinner den när bebis är här som den gjort tidigare gånger. Jag har även fått ett litet åderbråck där nu i veckan, som även det börjat göra ont, så nu blir det stödstrumpor för första gången!

I vecka 36 hade jag tid hos min barnmorska för en kontroll och som tur var såg allt bra ut. Bebis har vänt sig rätt från tvärläge och lagt sig med huvudet ner, en sådan lättnad! Jag var rädd för att det skulle bli vändningsförsök etc men som det ser ut nu behövs det inte, då det inte är troligt att baby vänder sig ännu en gång så sent i graviditeten. Jag har även för första gången fått början till små bristningar över låren, än så länge syns de inte jättetydligt men de är där. Vi får se om de kommer att sprida sig till magen, kanske får jag mina första tigerränder den här graviditeten. Nu betraktas bebisen som fullgången. Som vi längtar nu! För dig gör jag vad som helst, jag är så tacksam för denna sista graviditet. Barnet väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter lång, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Baby tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten, och får ofta hicka. Lungorna är de sista organen som mognar. 92,9% av graviditeten har passerat och det är 20 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer