Vecka 38-39


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 38 i slutet av december och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan och vecka 39. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 20/12 - 3/1 2021.

I morgon går vi in i vecka 40! De senaste dagarna har det känts som att baby har sjunkit. Jag minns så tydligt det där trycket neråt som jag även kände när Alicia och Leona sjönk ner i bäckenet. Obehaget, tyngden neråt, höll i sig ett par dagar innan det försvann, eller om jag nu vant mig vid känslan. Äntligen är det även lite lättare att andas, det känns som att vår baby nu ligger startklar. Dock stannade både Alicia och Leona inne långt efter det så jag har inga större förhoppningar över att förlossningen är nära.

Jag var hos barnmorskan i onsdags och allt såg bra ut med oss båda, baby ligger neråt men huvudet är fortfarande ruckbart. Symfysmåttet/magmåttet hade planat ut något och låg nu under medelkurvan, men det följde min kurva och var samma mått som jag haft med båda tjejerna i denna veckan. I övrigt mår jag bra, magen är tung nu och det är svårt att hitta en skön ställning att sitta i/sova på. Halsbrännan och illamåendet är alltid i bakgrunden men annars mår jag jättebra och går bara och väntar på att vår lilla ska bestämma sig för att komma.

Nu är barnet ungefär 50 centimeter långt. Vår lilla baby väger omkring 3,2 kilo och är nu förberedd för sin födelse. Via moderkakan har bebisen fått mycket näring och antikroppar. Det kommer att skydda barnet den första tiden. Bebisens hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån. 97,5% av graviditeten har passerat och det är 7 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

thesss
thesss,

Så spännande! 😍 här är vi på bf+2 nu ✌🏻

nouw.com/thesss
mammashus
mammashus,
Åh, när som helst nu! 😍
nouw.com/mammashus