Vecka 39

För ett år sedan idag var jag gravid i vecka 39. 14 ynka dagar kvar till beräknad födsel. 14 dagar, det är verkligen ingenting i det här sammanhanget, när man gått och längtat efter något så länge. Räknat ner dag efter dag, från början över 200 dagar, men nu endast 14 dagar kvar. Det var helt ofattbart, det kändes som att jag varit gravid i en evighet, och så äntligen var slutet nära. Belöningen, vårt älskade barn var inom räckhåll. 

Det var nog tur att jag inte visste att det i själva verket skulle gå hela 27 dagar innan jag äntligen skulle få träffa vår lilla. De där 13 dagarna över tiden var de längsta i mitt liv. Evighetslånga. Men nu när jag tänker på det var det mest ovissheten som var jobbig. Det hade kanske varit bättre trots allt att veta när liten skulle komma, så att jag kunde förbereda mig och räkna ner. Nu gick jag i stället och kände efter hela tiden, och när inget hände började jag misströsta, det kändes som att förlossningen aldrig skulle starta.

Men vad magiskt det var när det väl hände. Den där eftermiddagen den 21 september förra året, när jag kände de första värkarna och jag förstod att det var dags. Att vår älskade dotter äntligen var påväg till världen. Inom en snar framtid skulle jag bli mamma. Vi skulle bli en familj. En liten familj på tre personer. 

Alicia Mikaela, du betyder allt!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer