Vecka 4

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 4 i början av december och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Vid det första ultraljudet blev jag framflyttad några dagar så just nu är beräknad födsel den 17/8 2017. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia!

Den 6e december 2016.

Jag plussade fyra dagar innan bim, (beräknad icke mens) jag kunde helt enkelt inte vänta längre, jag var tvungen att veta. Vid de tidigare graviditeterna har jag alltid väntat med att testa tills mensen var sen men den här gången var det omöjligt. Hela den veckan hade jag känt på mig att jag var gravid, men var orolig att det var önsketänkande. Jag ville ju så gärna vara det igen. Ena kvällen fick jag sprängande huvudvärk, som påminde mig om den hormonella huvudvärk jag haft i början i graviditeten när jag väntade Alicia. Jag hade även känt mig svullen, tung i livmodern och haft ett lätt illamående. Totalt olikt mig då jag inte alls brukar ha många symptom i början på graviditeten, men samtidigt lite lugnande.

Barnet är nu cirka två veckor. Det befruktade ägget har kommit fram till livmodern och bäddar nu in sig i livmoderslemhinnan. Det kallas nu för en blastocyst. Fostret är nu mindre än 1 millimeter mellan huvud och stjärt och det som började som en förening av spermie och ägg är nu en vätskefylld blåsa som består av flera hundra celler. Moderkakan börjar nu bildas kring embryot, men embryot får fortfarande sin näring från gulsäcken. 8,2 % av graviditeten har passerat och det är 257 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag hoppas verkligen att allt går vägen nu. Jag känner mig orolig över att något ska gå fel, nu när jag redan varit med om det en gång. Jag ska försöka att inte tänka på det, utan att njuta av graviditeten. När jag väl får se vår lilla mini med ultraljud, se det lilla hjärtat slå, då kommer jag känna mig lite lugnare. Tills dess ska jag mysa lite extra med lilla Alicia, och drömma om hennes blivande syskon. Som jag längtar! Jag längtar efter att få känna små sparkar inifrån magen igen, att få se den växa, och självklart att få hålla vår lilla bebis i min famn. Men än är det en lång väg dit, kantad av rädsla och oro.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer