Vecka 4-5

26/4 - 9/5 2020.

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

De där två magiska rosa strecken dök upp på stickan i vecka 4 (3+0). Alltså redan några dagar innan bim (beräknad icke mens). Jag kunde helt enkelt inte hålla mig längre utan smög upp tidigt den där morgonen i slutet av april för att ta ett test. Magkänslan sa mig att ett nytt litet liv flyttat in i min mage, och den känslan skulle visa sig vara rätt. Lyckan var total när jag väl fick det bekräftat. Vi skulle bli fem!

Vad var då de där första symptomen? Det är svårt att förklara om man inte har upplevt det själv tidigare, det är så oroligt små förändringar i kroppen. Men framför allt var det en känsla i kroppen. Magen kändes lite svullen, inget som någon utomstående skulle lägga märke till men jag gjorde det. Brösten var lite ömma, och det är de aldrig annars. Men det tydligaste symptomet för mig var huvudvärk.

Det har varit likadant i mina tre tidigare graviditeter. Hormonell huvudvärk i framför allt början av graviditeten. En så kraftig huvudvärk som kommer och går och som gör att jag bara vill dra täcket över huvudet och låta tiden passera. Huvudvärken gjorde mig även lite lätt illamående, även det ökade på misstankarna. Tillslut kunde jag inte låta bli att testa.

Jag är så otroligt tacksam att jag fått uppleva en sista graviditet, det har verkligen inte varit en självklarhet för oss. Tidigare har det tagit lång tid för oss att bli gravida, och vi vet allt för väl att glädjen snabbt kan bytas ut med sorg då vi har ett missfall i bagaget. Rädslan för ännu ett missfall var så påtaglig i början av graviditeten. Men jag försökte hela tiden tänka positivt, hur svårt det än var. Försökte komma ihåg att vi väntar ett barn inte ett missfall.

Tänk att om allt går bra så ska vi få träffa vårt tredje mirakel i januari!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer