Vecka 40


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 40 i början av januari och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 3/1 - 9/1 2021.

Nu närmar sig slutet av graviditeten med stormsteg, idag är baby nämligen beräknad att komma till världen! Snart, snart, snart får vi träffa vår baby! Precis som sina syskon verkar inte bebis vara intresserad av att passa tiden, men det var jag beredd på den här gången efter att ha gått över de båda tidigare graviditeterna. Men jag börjar bli lite otålig ändå känner jag, längtan är ju så enormt stor nu. Jag vet hur evighetslånga de sista dagarna är så jag försöker sysselsätta mig för att få tiden att gå.

Just nu mår jag bra, inga direkta krämpor. Förutom på natten då, jag vaknar ungefär varannan timme nu. Mycket är pga. halsbrännan som är hemsk när jag ligger ner. Och något toabesök blir det, men mest tror jag det beror på att kroppen förbereder sig för bebisens ankomst och vakennätter. Jag är fortfarande illamående på morgonen för det mesta och känner mig väldigt tung och otymplig nu. Men vad gör det när jag väl får upp bebis på bröstet! Som jag längtar efter dig lilla vän nu!

Dina systrar pussar på magen varje dag, och pratar med dig, medan de klappar försiktigt över magen. De frågar dig varje dag när du har tänkt att komma ut. Snart hoppas vi alla, vi väntar ivrigt här hemma. Er pappas stora händer söker sig ofta längtansfullt till magen nu, är du redo att komma snart? Jag är så nyfiken på vem du är, vem du kommer växa upp att bli när du är stor. Är du lik din mamma eller pappa? Dina systrar? Som jag längtar efter att få hålla dig i min famn, sniffa på ditt lilla huvud. Att få se dig ta dina första steg, höra dig säga dina första ord och att få lära dig allt jag kan!

En bebis väger i genomsnitt ungefär 3,6 kilo och är cirka 51 centimeter lång, men vikten och längden kan variera mycket. Moderkakan väger nu runt ett halvt kilo. Den kommer att fortsätta att ge barnet näring ännu en tid. En del har redan fött barn vid den här tiden. Men för andra kan det dröja ännu längre innan förlossningen sätter igång. En graviditet varar oftast från 37 till 42 veckor. 100% av graviditeten har passerat och det är inga dagar kvar till beräknad förlossning. Kom, baby, kom nu! Vi längtar efter dig och älskar dig så, redan innan första mötet!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,

Halsbrännan är inte kul 🙁 hade extremt mycket min första graviditet. Lycka till när det är dags 😊❤️

nouw.com/marreekholm
mammashus
mammashus,

Tack så mycket

! 💕

nouw.com/mammashus