Vecka 41


Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 41 i början av januari och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia och Leona!

Den 9/1 - 16/1 2021.

Idag går vi in i vecka 42! Åtta dagar över tiden! Jag mår fortfarande bra och älskar att vara gravid, men längtar så efter vårt lilla barn nu. Det börjar bli tungt i kroppen och det känns jobbigt att jag nu varit gravid längre än vad jag var med vårt andra barn, Leona föddes nämligen dag 8 över tiden. Men baby ligger i lä mot vår förstfödda, Alicia, som stannade i hela13 dagar över tiden. Jag hoppas verkligen inte att vi ska behöva vänta så länge igen eller att vi ska behövas sättas igång!

Jag ser faktiskt fram emot förlossningen. Hur ont det än gör är det bland det mäktigaste jag upplevt, jag längtar efter att vara med om det igen. Annars är det inga direkta förändringar, förutom att det känns som jag fått en hel del råmjölk och att jag har känt av en del kraftfulla sammandragningar till och från. Förhoppningvis är det kroppen som förbereder sig, men vem vet. Som vi längtar efter vår lilla baby nu! Kom nu, vi vill så gärna lära känna dig!

Dag två över tiden hade jag en tid hos barnmorskan, allt såg bra ut som tur var. Jag fick även en hinnsvepning, tyvärr så hjälpte den inte den här gången. Jag fick en del mensvärk efteråt och sammandragningar men det stannade av efter en stund, det kändes aldrig likadant som det gjorde när svepningarna startade mina andra förlossningar. Jag var dock inte lika mogen den här gången och hade inte gått över tiden lika länge så det kan bero på det. I morgon är det dags för barnmorskan igen och en ny hinnsvepning, jag hoppas att den här gör susen!

Nästan alla barn kommer ut innan de har blivit överburna, det vill säga före vecka 43. Efter 43 fullgångna graviditetsveckor börjar moderkakan gradvis att fungera sämre och därför brukar förlossningen sättas igång. Men de allra flesta förlossningar kommer igång av sig själva innan dess. 102,9% av graviditeten har passerat och det är 0 dagar kvar till beräknad födelse, nu är det 8 dagar över tiden. Kom nu baby!Jennifer <3

Gillar

Kommentarer