Vecka 5

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 5 i mitten av december och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Vid det första ultraljudet blev jag framflyttad några dagar så just nu är beräknad födsel den 17/8 2017. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia!

Den 12e december 2016.

Vecka 5. Tiden går så fruktansvärt långsamt. Varje minut känns som en evighet. Vid varje toabesök är jag nervös, tänk om jag börjat blöda? Att komma förbi dag 27 och att mensen faktiskt inte dök upp lättade mitt sinne något, då jag varit så rädd att ägget inte fäst ordentligt. Rädslan är min ständiga följeslagare men jag försöker tänka positivt. Jag har en bra känsla i kroppen och försöker fokusera på det, inte mina farhågor.

Barnet som nu kallas embryo är runt 2-4 millimeter stort. Det går redan nu att urskilja vad som är huvud och stjärt. Kroppen börjar redan nu i vecka 5 att formas och man kan se små utbuktningar på sidorna som senare ska bli armar och ben. Många av de inre funktionerna såsom hjärnan och nervsystemet börjar bildas och man kan ana det som ska bli ögon och öron på huvudet. De inre könsorganen anläggs även nu. 10,7 % av graviditeten har passerat och det är 250 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hur mår jag då i vecka 5? Ungefär som vanligt, och ni kan ju tänka er att det gör mig nervös. Men jag vet att jag inte hade många symptom i början när jag väntade Alicia heller, och det gör det lite lättare. Jag är svullen om magen ibland, känner av hormonerna och är väldigt täppt i näsan. Huvudvärken har hållit sig borta den här veckan och det är jag tacksam för. Lite illamående smyger sig på när jag är hungrig men inte mer än så än så länge. Nu längtar jag så att komma till lite säkrare veckor, få se magen växa och framför allt att få känna sparkar igen, även om det känns som en evighet tills dess.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer