Vecka 6

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 6 några dagar innan julafton och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Vid det första ultraljudet blev jag framflyttad några dagar så just nu är beräknad födsel den 17/8 2017. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia!

Den 19 december 2016.

Idag går jag in i vecka 6. Tiden har aldrig gått såhär sakta innan. Jag hoppas bara att vi snart kommer till de lite mer säkra veckorna så att vi kan andas ut lite. Just nu är jag konstant rädd för att något ska hända igen. Försöker fokusera på att vi väntar ett barn inte ett missfall, men det är så svårt! Men jag försöker hålla mig sysselsatt ovh tänka på annat så gott det går. Det är tur att det många högtider framöver!

Embryot är nu mellan 4 och 7 millimeter. Ett anlag till hjärna börjar växa fram. Drygt tre veckor efter befruktningen börjar hjärtat, som inte är större än ett vallmofrö, att slå för egen kraft. I slutet av den 6e graviditetsveckan börjar blodomloppet att fungera. De inre organen som magsäcken, tarmarna och njurarna är på väg att bildas. Armar och ben utvecklas. Käken och munnen utvecklas och det finns tio tandanlag i båda käkarna. Fosterhinnorna har när du är gravid i vecka 6 bildats, men än så länge finns i stort sett inget fostervatten. Navelsträngen är än så länge inte färdigutvecklad. Den ska växa så den blir lång och elastisk och kommer att omges av ett lager av skyddande gelé för att tåla alla barnets rörelser senare under graviditeten. 12,9% av graviditeten har passerat och det är 244 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag har fortfarande inte många symptom, men en bra känsla i kroppen, jag hoppas det fortsätter så. Den här veckan har molvärken dykt upp lite lätt för första gången, det känns skönt. Att livmodern förhoppningsvis växer som den ska. Annars är jag täppt i näsan, väldigt törstig, känner att hjärtat arbetar mer och får huvudvärk då och då. På kvällarna kan jag bli lite svullen om magen, så mysigt, även om jag vet att det bara är tarmar än så länge. Och ett litet litet pepparkorn.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Alltså så mysigt 🙈😍världens bästa lilla pepparkorn !
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Jaa 😍 Precis, världens bästa lilla pepparkorn! 💕
nouw.com/mammashus