Vecka 7

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 7 i slutet av december och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Vid det första ultraljudet blev jag framflyttad några dagar så just nu är beräknad födsel den 17/8 2017. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia!

Den 26 december 2016.

Idag gick jag in i vecka 7. Just nu känner jag mig mer rädd än någonsin i den här graviditeten, det ligger några oroliga veckor framför oss. I just vecka 7 blödde jag nämligen lite när jag väntade Alicia, och jag är så rädd att det ska hända igen. Varje gång jag går på toaletten kan jag inte låta bli att titta lite extra om det hänt igen. I slutet av vecka 8 började jag blöda sist när jag fick missfall, så om jag bara kan ta mig förbi de här veckorna, ta mig förbi vecka 9 kanske jag äntligen kan andas ut lite och njuta av graviditeten.

Fostret är i vecka 7 mellan 7 och 13 millimeter från hjässa till stjärt. Fostret växer med cirka en millimeter per dygn så variationen kan vara stor. Fostret har vid den här åldern en liten svans där bak som senare kommer att försvinna. Ögonen ser vid den här tiden ut som två fördjupningar på var sin sida av huvudet. På sidorna av huvudet sitter även några små knoppar, som sedan ska smälta ihop och bilda ytterörat. Fostret kan reflexmässigt röra armar och ben och fingrar och tår börjar växa fram vilka ser ut som små paddlar. 15,4 % av graviditeten har passerat och det är 237 dagar kvar till beräknad förlossning.

Symptom då? Fortfarande inte så många, men den bra magkänslan hänger fortfarande med, jag hoppas så att den här rätt. Jag har varit väldigt svullen om magen den senaste tiden, inte alls likt mig. Så har det inte varit i någon av mina tidigare graviditeter, även att jag vet att än är det bara svullna tarmar, och julmat! Illamåendet har eskalerat den här veckan, värre än någonsin tidigare. Än är det inte allvarligt och jag får behålla all mat, men det är så mycket mer kännbart än tidigare. Nu är det bara att hålla tummarna att fröt i magen mår bra!Tidsinställt pga. arbete.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer