Vecka 8

Innehåller affiliate-länkar

Varje vecka under graviditeten har jag skrivit ner mina symptom och funderingar och även fotograferat min växande mage. Allt för att ha något att titta tillbaka på senare och minnas alla detaljer. Jag gick in i vecka 8 i början av januari och här nedan kan ni läsa mina tankar från den veckan. Vid det första ultraljudet blev jag framflyttad några dagar så just nu är beräknad födsel den 17/8 2017. Jag hoppas ni tycker det är lika roligt som jag att följa med i varje steg i den här resan mot ett syskon till Alicia!

Den 2 januari 2017.

Idag gick jag in i vecka 8. Dagarna går så otroligt sakta! Jag räknar dagarna och vill bara komma förbi vecka 8 och 9. I slutet av vecka 8 började jag blöda sist när jag fick missfall, jag är så rädd att det ska hända igen. Det vill jag aldrig uppleva igen! Men önskan och längtan efter en liten är större än rädslan just nu, hur rädd jag än är.

Med en längd på runt 1,5 centimeter just nu, har ditt barn vuxit från att vara stor som ett blåbär till storleken av ett hallon. Vikten är cirka 2 gram. En närbild på fostret skulle avslöja att det nu är mer barnliknande än tidigare, dvs att reptilutseendet redan nu börjar försvinna. Huvudet är i proportion fortfarande stort i förhållande till överkroppen och mycket större än underkroppen. I närbild i vecka 8 skulle du även se en överläpp ta form, den utskjutande spetsen av den söta lilla näsan och små och mycket tunna ögonlock. Även simhuden mellan barnets fingrar och tår börjar nu försvinna. Sinnesorganen anläggs nu.

Det är full aktivitet i livmodern och barnet rör sig hela tiden för att endast vila under korta stunder åt gången. Att barnet nu kan röra sig är betydelsefullt inför den vidare utvecklingen av muskler och leder. Hjärtat slår nu även i otroliga hastigheten av 150 gånger per minut. Fostervattnet ökar nu med en hastighet av ungefär två matskedar per vecka för att tillgodose din livmoders växande hyresgäst. 17,9% av graviditeten har passerat och det är 230 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag mår fortfarande väldigt bra och har en bra magkänsla. Illamåendet har slagit till rejält men än har jag inte kräkts. Men så fort jag blir hungrig kommer även illamåendet. Ja ibland ändå också faktiskt. Jag upplevde även för första gången att en doft (matos) fick det att vända sig i magen på mig. Nu håller jag tummarna att vår lilla mår bra!Tidsinställt pga. arbete.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer