Viljan att sitta själv

Alicia sitter allt mer stadigt för varje dag som går. Och i takt med det växer hennes vilja att sitta upp. Själv. Jag måste fortfarande stödja henne lite när hon sitter upp, för att hjälpa henne med balansen men framför allt för att hon gärna slänger sig handlöst åt något håll. Hon bara räknar med att jag ska vara beredd och fånga henne. Än så länge (peppar, peppar) har jag varit det också.

Det har gått så otroligt fort, känns som det var nyligen hon klarade av att sitta upp med hjälp av olika kuddar och nu så behöver jag knappt stödja henne. När som helst kan hon sitta helt själv med lite skyddande kuddar runt om ifall hon skulle välta. Det känns som ett så stort steg i hennes utveckling, en milstolpe, som hon när som helst passerar.

Numera är hela hon som en ostbåge stora delar av tiden. Som hon kämpar för att sätta sig upp, (och ser ut som en ostbåge när hon gör det) och nu lyckas hon faktiskt också oftast om hon utgår ifrån ett halvliggande läge. Nu när jag sätter henne i babysittern lutar hon sig alltid framåt, bort från ryggstödet, och kämpar mot bältet som håller henne säkert på plats. Sedan brukar hon slänga sig bakåt, sparka med benen, hon får verkligen hela babysittern i gungning. Så underbar, mammas lilla ostbåge. 


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer