Wednesday View: barnuppfostran

Jag vill visa Alicia vad som är rätt och fel, att alla människor har ett lika värde. En bra moralisk grund att navigera genom livet med. Jag vill bevisa för henne att vi alltid finns här för henne, vad som än händer. Att hon alltid kan komma till oss om hon behöver stöd. Jag vill ge Alicia en genusmedveten uppfostran, inte tvinga på henne en roll hon inte trivs med. Alicia ska få utforska sin personlighet och göra det som känns rätt, för just henne.

Jag vill hjälpa henne förstå sitt eget värde. Att hon kan klara vad som helst bara hon bestämmer sig för det och jobbar mot sitt mål. Att aldrig ge upp. Jag vill uppmuntra henne att gilla sitt utseende, att hon är vacker precis som hon är. Inte tvinga på henne någon vikthets eller ouppnåeliga skönhetsideal, det kommer omvärlden försöka med ändå. Du är vacker på insidan och utsidan underbara barn, det vill jag att du ska veta och bära med dig!

Jag vill att hon ska få upptäcka världen med mig vid hennes sida. Smaka, klämma, känna. Testa sig fram och upptäcka vad som fungerar för henne. En fri uppfostran präglad av kärlek, men med en guidande hand från oss föräldrar. Hur vi ska lyckas med allt detta? Det vet jag knappt själv än, men med vårt stöd i ryggen får vi se hur det går för vår underbara tjej. Mot stjärnorna och vidare skulle jag hoppas på.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer