Wednesday View: föräldraledighet

Denna tid som jag har varit föräldraledig med vår lilla älskade Alicia har varit den bästa tiden av mitt liv. Jag älskar att spendera all min tid med min lilla familj. Bara finnas till för Alicia och lära henne allt hon behöver kunna. För det är mycket som ska hinnas med på kort tid, även om det kanske med utomstående ögon kan ses som en väldigt lång ledighet. Men ledig, nej det är man inte speciellt mycket med en nyfödd hemma.

Denna första tid med vår lilla har betytt så mycket för familjen, den har betytt allt, helt ovärderlig. Hela världen ställs på ända när ett litet barn kommer till världen, nya rutiner måste skapas, nya roller att lära sig, ett nytt ansvar att axla, och framför allt en ny individ att lära känna. Ett år passerar allt för snabbt, egentligen tycker jag att det är en allt för kort tid att vara föräldraledig. Våra små behöver sina föräldrar längre än så.

Även om att jag i teorin är medveten om hur bra Sverige har det gällande föräldraledighet, att föräldrar i vissa länder inte kan vara hemma länge alls, så tycker jag vårt system lämnar mycket att önska. Försäkringskassan är inte att leka med, de är omöjliga att få tag i, alla dessa intyg som krävs och all byråkrati, ingen förståelse, nej jag blir irriterad bara jag tänker på det. Ett år är för kort tid.

Alla dessa nya regler gör mig så irriterad och arg. Allt fler dagar blir låsta till pappan för varje år som går. Inte för att jag inte vill att pappan ska få vara hemma, det är en självklarhet för mig att han ska få det så länge han vill och kan. Nej det som gör mig så arg är att byråkratin ska bestämma reglerna, vad som gäller för vår familj. Vi vet som är bäst för oss, vad som är bäst för vårt barn och vad som fungerar för vår ekonomi.

Om den ena föräldern tjänar markant mer än den andra, eller om den ena är arbetslös, ja då finns det inte alltid ett alternativ, för att ekonomin ska fungera måste den som drar in pengarna arbeta. För mig är det en självklarhet att föräldrarna väljer det som är bäst för barnet. Om det sen är att mamman eller pappan är föräldraledig, eller att dagarna delas lika, det spelar ingen roll. Inga dagar bör vara låsta varken till mamman eller pappan, varje familj borde fritt få dela dagarna med varandra, så att det fungerar för dem.Kika även in hos @namnoribebisen för att se vad hon tycker om föräldraledighet!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
F-kassan vet jag knappt om de hjälper eller stjälper 😂
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Haha precis! 😂
nouw.com/mammashus
Mannesmamma
Mannesmamma,
Åh vad jag håller med dig i detta ämne! Blir galen när andra ska lägga sig i och bestämma, ingen familj är den andra lik och alla har olika förutsättningar!
nouw.com/mannesmamma
mammashus
mammashus,
Vad kul att höra! Kan bara hålla med! 👌🏻
nouw.com/mammashus